Tisdag - Stress

I går blev det inget inlägg då jag inte mådde bra. Dagern idag börjades streesigt som vanligt lektioner hit o dit o inlämningar hit o dit .. Kan det inte vara nog snart?

Sen blev det en sväng på stan för att hitta julklänning men självklart ingen lycka där.. Får kolla snart igen men blir ju bara mer o mer folk i butikerna.. Åkte hem o myste med Robin, åt mat såg ett serieavsnitt .. O Sen dess har jag då pluggat teori som en idiot. har suttit i ca 3½ - 4 timmar med det.. ÄR så less på det men måste lära mig iaf.

Imorgon fyller jag år vilken känns toppen, synd bara att dagen kommer bli sönderstressad. Men ska få presenter från älsklingen samt ha de mysigt med fika på kvällen så får jag mitt riktiga "kalas/firande" på Söndag.

Ska bla. hinna med körlektion imorrn samt alla skoldagens lektioner samt göra lite uppgifter som ska lämnas in & plugga lite matte... Säger bara BLÄ!


Adventsmys <3

Här kommer lite bilder från idag :)


Fönstret i sovrummet med stjärna och julgardiner :)


Närmre titt på gardinerna


Julfint i köksfönstret (Saknas bara julblommor)


Lussekatter som bakades idag :D


Lördag - Mys och firande!

Dagen började lugnt, satt vi datorn nån timme innan vi gick och åt frukost. Sen mer datorsittande.. Tittade på serieavsnitt.

PÅ eftermiddagen åkte vi hem till syrran, o firade henne. Träffade endel folk där och det var trevligt.
Blev kvar enda tills strax efter 17 tiden..

Skjutsade hem farmor och åkte sen hem till oss, skönt att vila ut. Har nyss ätit mat, kött med potatisgratäng och sås :) Så gott!

NU ska jag bara njuta!


Fredag - Underbara helg!

Jag bara älskar fredagar efter skolan har slutat - HELG <3

Hade prov först av allt, gick toppen! Gick sen till biblan för att skriva på en engelska uppgift som jag blev klar med. Sen skrev jag lite på en fördjupning till historian.

Åt lunch och sen var det historia lektion.. därefter psykologi och så var skoldagen slut. SKÖNT!
Tog bussen ner på stan och kikade på några små saker en snabb sväng innan jag gick till centralen och tog bussen hem. Var en jätte konstig utländsk man som satte sig brevid mig, när vi nästan kommit till Storvreta fråga han mig nånting på engelska/svenska/annat språk. Fattade nada o sa att jag inte visste. Sen fråga han mig igen o jag bara :eh mmmmmm...

Sen klev jag av bussen och gick de sista metrarna hem. Skönt att vara hemma. Vilade en stund och sen blev det datorn ett tag. Handlade på affären till middagen också. Åt inbakad kassler i ugn med ris.

Har kollat serie avsnitt nyss o ätit lite popcorn. Nu ska jag ta och borsta tänderna innan sängen väntar på mig!

Torsdag - Trötter

Dagen blrjade fölr tidigt för min smak. Är helt slut nuförtiden, men det är ju inte konstigt med tanke på att jag har fullt upp i skolan och är stressad samtidigt som jag tar körkort smatidigt som det snart är jul.. Helg i morrn blir ju bara helt underbart <3

Hade 2 lektioner under dagen vilket gick bra, synd det inte var god lunch bara.. Efter det åkte jag och Diana till stadsbiblan o låna 2 böcker, sen gick vi runt på stan o då köpte jag julklapp till robin <3 och en underbar halsduk till mig själv.. Bild kommer imorgon.

Imorrn blir det tidig morgon igen, ett par lektioner sen ner på stan en snabbis innan jag tar mig hemåt. Sen ska jag vila så mycket jag bara kan. På lördag ska vi fira syster <3 och på söndag ska jag baka lussekatter. Ska klämma in plugg lite här o var med, måste tyvärr..


Grattis Emma 23 år <3

Grattis till världens bästa syster! Många kramar!



Onsdag - 2 lektioner...

Dagen började lugnt, skönt att slippa kliva upp jättetidigt. Åkte till den första lektionen som gick bra, därefter åt jag en macka och pratade med Diana på biblan. Sen var det dags för Naturkunskap där jag och Diana fortsatte med grupparbetet. Gick ju bra, och sedan var skoldagen slut.

Åkte bussen till stan med Sara och såg bussen hem komma vid stadshuset så skulle missa den.. Men jag hade tur! Det var en busschaufför som skulle av där så jag fick kliva på! Toppen att slippa stå ute i snöstormen i ca 15 min till o sen gå sista biten hemma..

Väl hemma åt jag mellanmål och vilade.. Har sen sett lite serieavsnitt och tagit det lugnt vid datorn. Ska nu lägga mig och gå igenom teori med Robin.


Tisdag - Om helgen och början av veckan..

I fredags sov vi inte överdrivet länge då vi skulle fixa matsäck och packa det sista, dessutom vill man inte behöva stressa.

Åkte sen till gränby c där vi fixade nån speciell öl som pappa ville ta med dit, och sen blev vi hämtade. Körde sen neråt i landet :) Gick jätte bra och kände verkligen att jag fick mycket träning.

Väl framme vilade vi innan vi gick ut på afterwork och åt mat. Träffade också sötnos hunden Hugo som de var hundvakt till. Så mjuk päls hade han, och dessutom gillade han att leka. Men han var iofs bara 1 år :)

På lördagen sov vi en stund på förmiddagen och åt sen en lååång frukost :) Som vanligt fanns det massor av gott att välja på!

Ungefär mitt på dagen åkte vi till Linköping, till flygvapenmuseét. Det var helt ny ombyggt så det var super fint, fanns massor av historia och flygplan, ett ställe där man kunde testa lite olika saker och så ett helt rum om kalla kriget. Dessutom fick man se vraket av DC 3:an som blev nerskjutet. Det låg upplagt som det låg på havsbotten och så var det massor av historia. Det var också massor av hemliga handlingar som dom satt upp så man kunde läsa.

Det var verkligen värt att åka dit och även jag som inte är överdrivet intresserad av sådant tyckte att det var jätte intressant. Kostade 50 kr i inträde, men jag gick in gratis då jag är under 19 =)

Väl tillbaka hemma hos Britt-Marie och Bengt var det dags för middag, det blev en god paj. Pratade under kvällen och hade det trevligt innan vi gick o la oss.

Även söndagen sov vi hyfsat länge och åt långfrukost. Sen blev det en promenad i det lite tråkiga vädret samt äta Lunch/Middag innan vi rullade hemåt.

Gick bra att köra även hem och man märker hur man anstränger sig i mörkret. Stannade till i Västerås på Max för att äta lite. Sen åkte vi sista biten hem. Var hemma vid 21.30.. Då var jag helt slut.

Måndagen(igår). Gick jag upp extra tidigt och tog bussen till stan för körlektion. Gick väl helt ok, var så konstigt att köra med okänd människa i annan bil.

Sen var det skola, hade grym huvudvärk hela dagen så det var svårt att koncentrera sig. Körde hem med pappa och åkte sen och handlade. VÄl hemma blev det middag o så vila. Somnade såfort jag la mig i sängen.

Idag sov jag lite längre, hade bara mentorssamtal i skolan och innan dess åkte jag och fotade mina operationsärr till försäkringsbolaget så att man kan få lite pengar för det.

Sen körde jag på körskolan igen, vilket idag gick bättre. Hade sen mitt mentorssamtal, också det gick bra och jag tog bussen hem..

Har sen vilat, ätit och bakat lite cupcakes :)


Torsdag - Lång dag, packning..

Dagen har varit lååååång! Klev upp tidigt och åkte till skolan där jag hade lektionerna, lyckades göra klart en svenska uppgift som var till nästa vecka samt en engelska uppgift som skulle vara klar imorgon. Känns toppen att slippa stressa med det. I helgen måste jag ta med mig Naturkunskap och plugga igenom tills läxförhöret på måndag, men jag kan det mesta och det är väldigt logiskt.

Hade matte prov som gick sådär, i värsta fall gör jag omprov. Har ju iallafall försökt!
Blev hämtad av Robin och sedan skjutsade vi pappa och hans arbetskompis till stan innan vi åkte hem.. Har sen hunnit duscha, äta mat och packa det mesta plus att jag har hunnit med lite andra små saker.

Ska väl ta och packa ner det sista nu och sen platta håret. Imorrn ska vi göra matsäck och möta pappa och Ankie i stan sen ska jag köra ca 30 mil :D Känns kul att få köra på "okänd mark", känner ju till platserna men har aldrig kört där.

Bäst jag sätter fart nu, blir kanske en liten uppdatering imorrn annars skriver jag nog på söndag kväll..

Onsdag - Lång dag och fortsatt kyla!

Dagen började inte riktigt lika tidigt som gårdagen, alltid nått.. Tog bussarna till skolan och hade mina lektioner. Skulle köpa en macka i cafeterian efter den första lektionen o då var allt slut utom 2 sorter!!!! Gissa och jag blev sur, dålig planering när dom vet att det är mat eleverna inte tycker om..

Under dagen blev det bara 1 minismörgås och 2 klubbor, var j*vligt hungrig när jag kom hem kan jag säga. Blev lax, potatis och sås till middag, gott och nyttigt!

Har kollat på en serie och fixat lite med en skoluppgift.. Imorrn är det sista skoldagen för veckan..

Nu ska jag avsluta innan sängen väntar

Förhandsvisning av mössan

Här kommer en 3d modell av hur min studentmössa kommer att se ut :)


Tisdag - Kyla och puben..

Dagen började tidigt, tog bussen till skolan och hade tråklektionen estetisk versamhet :( Hatar verkligen det, har bara 4-5 lektioner kvar av kursen som tur är..

Sen var det håla då jag umgicks med Lisa och Hanna.. Åt sen lite av den smaklösa, äckliga lunchen innan det var dags för svenska lektion där jag skrev klart min insändare och började klura på en nyhetsartikel tills nästa gång..

Efter det var det dags för sista lektionen för dagen, Historia. Skulle redovisa där o som vanligt blir man lite nervös men läraren blev väldigt nöjd så det var ju bra det!

Åkte ner till stan och bokade in körlektioner på bilskolan, blev Norlanders jag ska köra på.. Har bokat 5 dubbel lektioner, ska bli skönt att få det gjort!

Efter det träffade jag älsklingen och vi köpte julklapp till mammsen :) Hoppas att hon blir nöjd men det tror jag! Kikade även på julklappar till lite annat folk, men köpte inget.. Men nu har jag iallafall avklarat 2 personers julklappsinköp. Känns rätt bra!

Sen gick vi till O´Connors och inväntade pappa, Ankie och Eric. Fick vänta ett tag ute i kylan. Blev riktigt kallt efter att solen gått ner!

Väl inne var det att äta av buffé och prata.. Var riktigt trevligt, kul att man fick komma in ja menar dom har ju 14 års gräns ;) Fick se 3 tjejer som dansade irländsk dans, säger bara wow!

Imorrn blir det skolan igen, sen åker jag väl hem med pappa o så ska jag plugga lite matte inför provet på torsdag..


Måndag - Snö/regn och handling..

Dagen började lite halv slött, skönt med lugn start på dagen efter helgen..

Första lektionen var Geografi där det mest pratades, sen Samhäll där det var mycket prat ännu en gång och så sist naturkunskap där man fattar vad hon går igenom nu...

Sen hade jag 1 timme innan pappa skulle komma så jag satte mig i biblioteket och skrev engelska arbete som jag sen skickade in.

När pappa kom körde ja i snö/regnet till maxi där vi handlade och sen hem. Synd att vissa inte kan trafikreglerna när man själv lyckas väldigt bra med körningen men aja det är som de är..

Lär köra nån mer gång i veckan och sen på fredag blir det riktig långkörning ska ju köra 30 mil :D Ska faktiskt bli kul att köra nånannanstans som omväxling och självklart ska det bli trevligt att träffa pappas morbror med fru!

Imorrn är det skola, sen ska jag ner på stan o vänta med Robin innan vi ska träffa pappa, Anki och  Eric utanför O'Connors pub där det bjuds på buffé :) Smarrigt och trevligt lär det bli!

Söndag - Slut på ännu en helg..

Så var helgen slut ännu en gång, och idag är det ju också farsdag!

Igår tog vi det lugnt, åt god mat o hade det allmänt mysigt.. Idag har vi hunnit med bakning, fika och mys. Har nyss druckit lite glögg o kollat igenom en läxa.

Imorrn är det skolan igen, tur det bara är 4 dagar sen bär det av till Vadstena för o hälsa på pappas morbror med fru, ska bli riktigt trevligt som vanligt!

Imorgon är det en halvlångdag eftersom jag börjar först 11.25.. Ska antagligen åka och handla efteråt också.


Fredag - Håltimme..

har haft min förstalektion för dagen som gick bra och  lärde mig en heldel, nu sitter jag i bibblan och  väntar på att Diana ska komma hit. har håltimme till klockan 13, så vi  ska äta lunch och passa på att jobba m ed projketarbetet som det inte har blivit mycket gjort med på ett tag..

Sen är det psykologi lektion och efter det är det äntligen helg <3 Känns underbart o få vila ut sig, har dessutom ont i ryggen idag så får se hur jag mår när jag kommer hem helt enkelt.

Ikväll ska vi väl som vanligt ha det mysigt med godmat och kanske se en film, har även cheesecake kvar sen gårdagen så lär äta det som efterrätt  ^^

Imorgon får  vi se vad vi hittar på helt enkelt. Kommer väl alltid på nått som behövs göras.

Torsdag - Kortis i skolan..

Åkte till skolan i vanlig tid i morse, kommer dit o väntar på läraren.. Sen får vi veta att hon inte kommer.. Skulle ha svenska sen efter 4 h men då skulle vi bara bli 2 så de skulle inte vara någon idé.. O nästa lektion 7 timmar senare = Går inte o stanna i skolan så länge för en enda lektion. Vad ska man göra liksom?

Åkte ner på stan och mötte Robin.. Kollade lite smått och sen åkte vi hem igen.. Väl hemma har jag vilat o kollat på serier på datorn.

Ikväll har vi ätit god mat, kycklingfilé som var fylld och baconinlindad med sås och klyftpotatis :) Snart ska vi också äta cheesecake, gott med lite "vardagslyx" :)

Imorrn är det 2 lektioner, ska också fota till projektarbetet då är det tänkt... Sen på kvällen blir det mys här hemma och njuta av lugnet!


Onsdag - Prov..

Dagen började ganska tidigt, men endå inte lika tidigt som igår.. Skulle ta bussen till stan 09.40.. den kom 10.05, alltså när min buss från stan skulle gå.. Lyckat tänkte jag men aja skulle komma sent till första lektionen då..

Väl i skolan så fick jag reda på att lektionen var inställd, kul! Då hade jag 2 timmar innan min nästa lektion.. Gick för att äta med Diana och Sara men va äckelmat.. Biffstroganoff o ris, vilket jag en gång spytt av så klarar inte av att äta det. Tur jag hade med mig en dubbel macka iaf.

Sen var det hål innan lektionen o då pratade vi o fixade lite. Sen naturkunskap då, där gick vi igenom kolväten o sånt. Fattade väldigt bra eftersom att det är logiskt uppbyggt = me like!

Sen hål igen men som tur var hade jag sällskap av Sara ett tag innan Lisa kom.. Sen var det då dags för dagens prov i Geografi som läraren hade sagt var viktigt och ganska krävande. Säger bara hm. Det var varken svårt eller krävande tycker jag, o då har jag inte rå pluggat utan varit på de flesta lektionerna o läst i boken ca 10 min igår..

Aja sen tog jag iaf bussen hem o den var i rätt bra tid. Väl hemma blev det att vila :) Så skönt att inte göra nånting!

Imorrn är det långdag och dessutom redovisning.. Men ska nog gå bra lär gå till bibblan o skriva ut lite papper så jag har nått att läsa på..

Tisdag - Snöstorm :)

Dagen började tidigt, tog bussen till skolan... Väl där får jag veta att lektionen är inställd och mina kompisar skulle inte komma förrän efter 2 h.. Kul.. Satt o kolla på youtube på ipoden när jag såg Lisa..

Hon hade tydligen haft prov o var klar så fick sällskap av henne och senare också Hanna.. Åt lunch (som va äcklig) och sen sattes det fart med historie powerpointen tillsammans med Diana..

Hade svenska och sen var skoldagen slut, då hade det redan börjat snöa endel.. Tog bussen ner på stan och gick till stationen. Hade tur då min buss hem var i tid, det började hela tiden snöa mer.. Väl hemma var de ett lager på backen.. Satt inne typ 2 timmar och sen när vi skulle skotta uppfarten var det mer än 1 dm snö! Mysigt är det iaf, men hörde att de är stora problem med busstrafiken.

När pappa kom åkte vi till maxi o handlade mat, var typ folktomt då de var klass 2 varning och man uppmanades hålla sig borta från vägarna. Väl hemma blev det mat och sen har jag pluggat.. Nu dricker jag lite glögg och äter pepparkakor :)




Snöstormen!


Fina pics :)

Här är några fina bilder tagna under hösten, enjoy!


Väntan på bussen från skolan i september/början av oktober :)


En till bild tagen i väntan på bussen 29 oktober :)


Is på busskuren igår morse, så fint!


Måndag - Kallt och trött

Efter en dålignatts sömn började dagen med sprängande huvudvärk... Inte så man blir glad direkt. Sen åker man till skolan vilket inte var till nått större nöje.

Hade ett par lektioner o fick sluta 30 min tidigare. Åker hem o tar det lugnt..

Har hunnit se lite tv och äta mat samt sitta vid datorn.. Lär sova tidigt ikväll..  Hoppas på att morgondagen blir bättre..


Söndag - Produktivdag :)

Dagen började med sovmorgon och frukost på sängen :) Så snällt av robin, hade inte ens bett om det! låg kvar i sängen o kolla lite saker på datorn. Sen började städningen, blev ordentlig städning och var rätt slut när vi väl var klara. Hann också med att sätta igång och hänga upp 2 tvättmaskiner :)

Sen bestämde vi oss för att göra cheesecake så vi gick till affären o handlade och gjorde iordning den.. När den stog på svalning kom pappa och vi började med maten, ugnstekt lax med potatis och kallsås :) Blev supergott som vanligt och åt tills ja inte kunde få ner en tugga mer ;)

Har nyligen ätit cheesecake bit, underbart god blev den. Receptet är super, har gjort det tidigare. Så det är en riktig storfavorit här hemma. Har hunnit göra en skoluppgift med :)

Nu blir det vila och njuta resten av kvällen..

Lördag - Alla helgona!

Dagen började slött som vanligt ;) Måste ju passa på att njuta av lovet in i det sista.. Har fixat runt lite o suttit vid datorn.. Innan middagen åkte vi och tände ljus i minneslunden <3 Så fint med alla ljus som lyste upp för alla saknade!

Ska försöka lägga in nån bild imorgon tänkte jag .. Har hunnit med god middag iaf bestående av kött, beasås och klyftpotatis! Enkelt och supergott!

Sen har vi haft det mysigt framför tv:n med en skål godis o lite andra gottis saker!

Ska väl sova om en stund.. Imorrn ska det fixas lite innan skolan på måndag.. Tänk att det här lovet precis som alla andra lov har gått alldelles för fort! Tur man har hunnit lite iaf..


Fredag - Mysig kväll :)

Dagen var lugn hann med att fixa lite smått även om det inte blev nå plugg.. får lov att bli imorgon helt enkelt..

Har njutit av dagen, dock har det varit rätt kallt ute så nu kommer nog vintern hit snart iaf :) Skönt när snön kommer och lyser upp i mörkret!

Gick till affären på eftermiddagen för att handla till maten samt gott till kvällen..

Middag blev Kycklingpaj som är stark, med lite gurka samt limeläsk att dricka :) Gott men starkt, inget man vill ha varje kväll men ikväll var det toppen. Har sett tv och film, ska väl sova om ett tag. Hoppas alla får en fin helg!

Imorrn är det allahelgona då ska vi åka på eftermiddagen till minneslunden för att tända ljus <3

Torsdag - Vila och ärende..

Dagen började lugnt med lite småfix här hemma o så.. På eftermiddagen tog vi bussen till stan för att gå ett ärende och sen köpte vi med oss varsin macka från subway hem :)

Väl hemma åt vi och topg det allmänt lugnt, har sett lite serie avsnitt o så.. Imorrn ska vi väl mysa o städa undan lite. O jag ska nog kika en kortis på skolarbete med..

Onsdag - Halkan

Dagen började i bra tid då jag skulle hinna vakna i lugn och ro innan ja skulle ta bussen till stan.. Väl istan bar det vidare med en annan buss till Gillinge för att köra halkan(risk 2:an).

Utbildningen började med lite allmänt prat och sen gick vi in i en stor hall där man kunde testa hur krock kändes och hur det kändes att snurra runt med en bil.. Dock passade det inte mig iom min rygg.

Sen skulle vi vara tillsammans med en annan och välja en bil, jag o en kille skulle köra tillsammans och vi valde en manuellt växlad Kia Ceed.. Den var riktigt skön att köra. Gjorde bromstest på barmark, halt underlag samt svänga samtidigt som man bromsade. Riktigt intressant, o lite läskigt i början!

Det gick iaf bra och jag klarade utbildningen, hann dock bli rätt hungrig då jag bara ätit en macka och druckit en drickyoghurt..

Väl i stan igen blev det bussen hem o sen vila.. Har nyss ätit lite mat iaf..


Tisdag - Kinamat..

Dagen började lugnt, som annars :) Kollade på lite serieavsnitt och åt lite.. Sen kollade jag på 2 jönssonligan filmer och mellan filmerna blev det lunch..

Har hunnit med att kika runt på nätet också. Typ 18,30 fick jag skjuts till stan då jag skulle träffa tjejerna från klassen på högstadiet och äta kinamat :) Det var gott och trevligt, var ett bra tag sen man träffades!

Nu ska jag ta det lugnt och varva ner lite innan sängen väntar, imorrn går typ hela dagen till halkkörningen :) Ska bli roligt men också läskigt, blir skönt att få det avklarat!


Måndag - Handling och film :)

Dagen började i hyfsad tid, skönt att sova utan att bli väckt av alarmet. Satt vid datorn en stunds och åt sen lite frukost...

Har hunnit med att sitta vid datorn och kikat lite på youtube m.m.. Sen när pappa kom hem så åt vi middag och åkte till Maxi och handlade. Körningen dit gick toppen idag :D Så det kändes riktigt bra, börjar få in smådetaljer nu med!

Väl hemma satt vi snabbt vid datorn innan vi hade lite filmmys framför Götakanal 3 filmen :) Andra gången vi såg den, lagom film att se när man inte vill tänka alltför mycket :)

Nu ska jag väl sitta här enstund igen innan sängen väntar..